Russerleiren og Andebu Fortidslag

Arbeid i Russerleiren i Lakskjønn. Det ble ryddet stier til skyte stillinger og bunkere. Skogen vokser godt! Vi ble ikke ferdige bort til Lakskjønnvannet, men fortsetter på seinsommeren.

Kilde: Krigsminner i Andebu.: http://www.slektsdata.no/Lakskjoen.htm


«På Dalsroa ved Lakskjønn er det rekonstruert og satt opp et vakttårn på leirområdet. Selve Dalsroa Turisthytte rett nord for fangeleiren like ved ble brukt av tyske offiserer. I tillegg brukte tyskerne en skogshytte på Einarsrød ca 1 km lenger vest på RV-306.
Selve Dalsroa Turisthytte like ved ble brukt av tyskerne. I dag er Dalsroa gjenåpnet for publikum under navnet «Dalsroa Pensjonat«.
I en periode de siste årene het Dalsroa «Alfa» behandlingssenter for personer med rusproblemer.
I dag fremstår Dalsroa i ny drakt og til ny bruk. Til min glede – som i min barndom – har stedet gjenoppstått, og er igjen åpnet for publikum under navnet «Dalsroa Pensjonat.»

Hvor gravene for de russiske krigsfangene som eventuelt døde har nok gått i glemmeboken. Noen mener å huske steder som var markert som graver med enkle trekors. Det er også sett enkelte tyske krigsgraver merket med tysk kors.

Det skal finnes en stor stålgryte i nærheten (på Store Dal?) som i dag brukes til å plante blomster i. Takknemlig for tips om hvor dette kan være, event. bilde av gryten. Denne skal ha blitt bruk til matlaging i fangeleiren.
«


Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *